TMSF, Dilan ve Engin Polat Çiftine Ait Lüks Araçları Satışa Çıkarıyor
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Dilan ve Engin Polat çiftine ait lüks araçları satışa çıkarıyor. El konulan sekiz araç, açık ihale yöntemiyle yeni sahiplerini bulacak.
Lüks Otomobillerin Değeri 77 Milyon Lira Olarak Belirlendi
Ferrari, Porsche, Mercedes ve BMW gibi markaların yer aldığı lüks otomobillerin toplam değeri 77 milyon lira olarak belirlendi. Polat çiftine yönelik kara para aklama, yasa dışı bahis ve vergi kaçırma suçlamalarıyla yürütülen soruşturma kapsamında araçlara el konulmuştu.
Araçlar Güvenlik Kameralarıyla İzleniyor
TMSF'nin kayyum olarak atanmasının ardından araçlar kapalı otoparkta tutuluyor ve 24 saat güvenlik kameralarıyla izleniyor.
İhale Süreci Nasıl İşleyecek?
Bağımsız değerleme kuruluşları tarafından belirlenen araçların rayiç bedelleri ihale ilanında muhammen bedel olarak yer alacak. İhaleye katılacaklar, önce kapalı zarf yöntemiyle teklif verecek. En yüksek teklif muhammen bedelin üzerinde olursa açık artırma aşamasına geçilecek.
İhale 22 Nisan'da Gerçekleştirilecek
Komisyon onayıyla araçların satış işlemi tamamlanacak. İhale, 22 Nisan'da saat 10.00'da TMSF'nin İstanbul’daki binasında gerçekleştirilecek.