Olay Detayları
Saldırganın, Jandarma Teşkilatı ile hiçbir bağlantısı olmadığı ve şehirde telefonculuk yaptığı belirlendi.
Olayın Gerçekleştiği Yer ve Zaman
Olay, geçtiğimiz günlerde Erzincan merkez Bahçelievler Mahallesi Şehit Kurmay Binbaşı Yaşar Erol Akansel Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir yolcu otobüsüne saldıran ve yolcuları tedirgin eden iki kişiden biri, olay yerinde kendisini jandarma olarak tanıttı.
Saldırganların Taktikleri
Saldırganlar, otobüsün camını kırarak şoföre saldırdı. Olay anında büyük panik yaşanırken, saldırganlardan birinin, şoförün polisi arayacağını söylemesi üzerine "Ben jandarma personeliyim" diyerek kendini tanıttığı öğrenildi.
Olay Anı Güvenlik Kameralarına Yansıdı
Otobüs şoförü ve yolcular, saldırganların elinden kurtulmayı başarırken, yaşanan dehşet anları otobüsün güvenlik kameralarına yansıdı.
Sonuç: Saldırganın Kimliği Tespit Edildi
Olayın ardından harekete geçen Erzincan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, saldırganın kimliğini tespit ederek yakaladı. Polis merkezinde ifadesi alınan şüpheli Ö. B.'nin, Jandarma Teşkilatı ile hiçbir ilgisinin olmadığı ve Erzincan'da telefon işleriyle uğraştığı ortaya çıktı. İfadesinin ardından serbest bırakılan şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.