TMO'nun Uygulamalarına Sert Eleştiri
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) Şanlıurfa’daki faaliyetlerine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Tanal, çiftçilerin ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin TMO’nun uygulamaları nedeniyle ciddi mağduriyet yaşadığını belirtti.
TMO'nun Ödemelerdeki Gecikmeleri
Milletvekili Mahmut Tanal, çiftçilerin ve hayvancılık sektörüyle uğraşan vatandaşların satın aldıkları arpanın bedelini önceden ödeyip teslimat sırasında aksaklıklarla karşılaştıklarını belirtti. Tanal, ödemeleri peşin alınan ürünlerin teslim edilmemesi sonucu çiftçilerin mağdur edildiğini ifade etti.
Kamyon Şoförlerinin Zor Durumu
Tanal, TMO’nun plansız çalışmaları sebebiyle kamyon şoförlerinin günlerdir teslimat için sırada beklemek zorunda kaldığını belirtti. Ramazan ayında oruçlu halde beklemek zorunda kalan şoförlerin iftar ve sahur ihtiyaçlarını araçlarında karşılamak zorunda kaldığını vurguladı.
Çözüm İçin Açık Çağrı
CHP'li Tanal, Tarım Bakanlığı ve TMO yetkililerini sorumluluk almaya çağırarak, çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için çözüm taleplerini sıraladı. Tanal, ödemelerin bekletilmeden yapılması, teslimat süreçlerinin hızlandırılması ve TMO'nun uygulamalarının denetlenmesi gerektiğini belirtti.
Haberin detaylarına göre, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) Şanlıurfa’daki faaliyetlerine sert eleştirilerde bulundu. Tanal, çiftçilerin ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin TMO’nun uygulamaları nedeniyle ciddi mağduriyet yaşadığını belirtti. Tanal, ödemeleri peşin alınan ürünlerin teslim edilmemesi sonucu çiftçilerin mağdur edildiğini ifade etti. Tanal ayrıca, TMO’nun plansız çalışmaları sebebiyle kamyon şoförlerinin günlerdir teslimat için sırada beklemek zorunda kaldığını ve çözüm taleplerini sıralayarak Tarım Bakanlığı ve TMO yetkililerini sorumluluk almaya çağırdı.