Eğitim ve Akademik Arka Plan
Gökhan Erün, İstanbul Erkek Lisesi'ni tamamladıktan sonra lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nde almıştır. Yüksek lisansını ise Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamlamıştır .
Bankacılık Kariyerinin Başlangıcı
Erün, 1994 yılında Garanti Bankası Hazine Müdürlüğü'nde kariyerine başlamıştır. 1999-2004 yılları arasında Ticari Pazarlama Birim Müdürlüğü görevini yürütmüş, 2004 yılında Garanti Emeklilik ve Hayat Genel Müdürlüğü'ne atanmıştır .
Garanti Bankası'ndaki Yükselişi
2005 yılında Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Erün, 2015 yılında Genel Müdür Vekili olarak atanmıştır. Bu dönemde Kurumsal Bankacılık Koordinasyonu, Hazine, Hazine Pazarlama ve Finansal Çözümler, Türev Ürünler, Nakit Yönetimi ve İşlem Bankacılığı ve Finansal Kurumlar alanlarından sorumlu olmuştur .
Yapı Kredi Bankası CEO'luğu
Ocak 2018'de Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdürü olarak göreve başlayan Erün, bankanın stratejik yönlendirilmesinde önemli bir rol üstlenmiştir. Ayrıca, Koç Finansal Hizmetler'in CEO'su olarak da görev yapmaktadır .
Koç Holding Bankacılık Grubu Başkanı
Nisan 2021'de Koç Holding A.Ş. Bankacılık Grubu Başkanı olarak atanan Erün, bu rolüyle sektördeki etkinliğini daha da artırmıştır. Yenilikçi finansman modelleri ve sosyal sorumluluk projeleriyle bankacılık sektöründe öncü bir lider olarak tanınmaktadır