24 Nisan 2025
weather
18°
Urfa Haberleri
Şanlıurfa
Kapalı
weather
18°
38,3203 %0.05
43,7498 %0.82
51,1586 %0.53
Urfa kolik Sağlık Şanlıurfa’da Tarihe Geçen Bir Başarı

Şanlıurfa’da Tarihe Geçen Bir Başarı

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi, bölgede bir ilki gerçekleştirerek ileri düzey kanser tedavisi olan Transarteryel Radyoembolizasyon (TARE) yöntemini uygulamaya başladı. Bu yöntem, kanser tedavisinde etkili bir yöntem olup hastaların yaşam kalitesini artırmayı hedeflemektedir. Bu adım, bölgedeki kanser hastalarına umut olacak nitelikte.

Harran Üniversitesi Hastanesi Transarteryel Radyoembolizasyon (TARE) Uygulamasına Başladı

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi, bölgedeki sağlık hizmetlerinde önemli bir yeniliğe imza atarak ileri düzey kanser tedavi yöntemlerinden biri olan Transarteryel Radyoembolizasyon (TARE) uygulamasına başladı.

Doç. Dr. Osman Dere: "TARE Modern ve Hedef Odaklı Bir Yaklaşım Sunuyor"

Bu alanda bir ilki gerçekleştiren hastanenin Radyoloji Anabilim Dalı ve Girişimsel Radyoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Osman Dere, TARE yönteminin özellikle karaciğer tümörlerinin tedavisinde modern ve hedef odaklı bir yaklaşım sunduğunu belirtti.

TARE Tedavisinin Amaçları

Doç. Dr. Dere, Anjiyografi eşliğinde yapılan bu işlemde, karaciğer tümörlerini besleyen damarlara radyoaktif mikroküreler verilerek tümör dokusuna yüksek dozda radyasyon ulaştırıldığına dikkat çekti.

Karaciğer Tümörlerinde TARE'nin Avantajları

TARE tedavisi, karaciğerde yer alan primer veya sekonder büyük boyutlu tümörlerin küçültülmesi ya da büyümesinin durdurulmasını hedefler. Cerrahi şansı olmayan veya sistemik tedavilere yanıt vermeyen hastalarda yaşam süresini uzatmak ve yaşam kalitesini artırmak en temel amaçtır.

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Zeki Yılmaztekin: "PET/BT Görüntüleme Tedavi Süreçlerini İyileştirebilir"

Harran Üniversitesi Hastanesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Zeki Yılmaztekin, PET/BT görüntüleme ile daha etkili tanı, tedavi ve takip süreçlerinin yürütülebileceğini ifade etti.

TARE Tedavisinin Şanlıurfa İçin Önemi

TARE tedavisinin sadece Harran Üniversitesi Hastanesi’nde yapıldığını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Yılmaztekin, "Artık karaciğer tümörü olan hastalar, bu ileri tedavi için il dışına çıkmak zorunda kalmadan, kendi şehirlerinde tedavi olabilecek." dedi.

Doç. Dr. İdris Kırhan: "Hasta Artık Başka Şehirlere Gitmeyecek"

Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan, hastaların başka şehirlere gitmelerine gerek kalmadan, kendi memleketlerinde güvenli ve kaliteli sağlık hizmeti alabileceklerini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *